El Brujo guanya la 33 edició de les 200 milles A2 d’Altea

Alberto De Castro i Axel Rodger del Real Club Nàutic de València es fan amb la 33 edició de les 200 milles a2. El RCN València guanya el Trofeu per Clubs gràcies a les embarcacions Bruixot, Ziving i Balu.

La 33 Edició de la Regata d’Hivern 200 milles a2, organitzada pel Club Nàutic d’Altea, donava el tret d’eixida aquest passat divendres 1 de març amb una predicció poc esperançadora.

La flota de creuers a dos tripulants recorrerien les 200 milles que separen Altea d’Eivissa amb una previsió meteorològica que augurava un vent tan escàs que molts dubtaven de si les embarcacions podrien acabar la prova dins del temps límit establit.

El divendres a les 9.30 hores el Comité de Regates eixia a l’aigua a comprovar la situació meteorològica en la badia. A les 11.00 hores, afortunadament, ja corria una xicoteta brisa d’uns 4 nusos i a mesura que van anar passant els minuts els anemòmetres començaven a registrar els 6 – 7 nusos d’intensitat.

“Hem estat a punt de posar una balisa de desmarcatge, però finalment hem optat per una eixida directa, ja que les condicions no asseguraven un vent molt entaulat. No és l’eixida més tècnica però al cap i a la fi aquest és un esport en el qual cal adaptar-se a les condicions del vent”, declarava Marino Gil, president del Comité de Regates.

Els velers posaven rumb a Eivissa a les 12.00 hores en el que anava a ser una de les edicions més lentes de les 200 milles a2. Els regatistes tenien moltes hores de regata per davant.

Afortunadament la predicció no ha encertat completament, i a pesar que la flota s’ha trobat amb diverses calmes en el recorregut, el vent ha bufat en intensitats de 6 i 7 nusos enfront dels 4 nusos pronosticats.

L’embarcació Bruixot, del Real Club Nàutic de València, patronejada per Alberto De Castro i amb Axel Rodger com a tripulant ha entrat en primer lloc a les 23.30 hores del dissabte en la línia de meta. La marca de 35 hores i 23 minuts que han obtingut els ha servit tant per a ser els guanyadors en temps real com per a guanyar aquesta 33 edició una vegada aplicades les compensacions.

De Castro i Rodger realitzaven una molt bona eixida, col·locant-se entre les primeres posicions de la flota. “Quan arribem a Eivissa anàvem quarts en el compensat, defensant la posició que havíem guanyat en l’eixida”, ha explicat De Castro.

Ha sigut el pas pel nord d’Eivissa en la nit del divendres al dissabte el que ha determinat en gran part els resultats. L’escàs vent que s’ha donat en aquest punt ha retardat l’arribada dels velers moltes hores, amb el consegüent desgast físic i psicològic dels regatistes.

“Jo crec que ací és on ha estat la clau, el gestionar bé la nit i aprofitar bé el vent i no desesperar. Així a poc a poc hem anat obtenint mes distància de la flota”, declarava De Castro.

El seu company Rodger ha explicat que tenien una estratègia clara des del principi, descansar molt de dia per a poder resistir la nit al màxim d’energia. “Nosaltres sempre diem que aquest tipus de regates es perden de nit. De dia un està ansiós i vol navegar, però nosaltres hem fet a l’inrevés, a penes va començar la regata vam fer guàrdies com si fora de nit, per a així arribar a la nit amb forces.”

A les 15.00 hores de la vesprada del diumenge 3 de març arrancava el lliurament de trofeus a ritme de Jazz. El grup de música Projectjazz va amenitzar aquesta celebració que va comptar amb la presència d’autoritats i membres de la Junta Directiva del CN Altea.

Van estar presents Sr. Jose Román Zurutuza, president del Club Nàutic d’Altea, Sr. Rafael Xirivella, vocal de creuers de la FVCV, Sr. Pere Barber, regidor d’esports de l’Ajuntament d’Altea, Sr. Jaume Llinares, alcalde de l’Ajuntament d’Altea, Sr. José Rius, vocal de ciri del CN Altea i Antonio Javier Diaz-Pache Makinly, capità de corbeta segon comandant naval d’Alacant

Per quart any consecutiu les 200 milles a2 van tornar a entregar el Trofeu per Clubs, un guardó que premia al club l’equip del qual obtinga els millors resultats. Enguany el trofeu ha sigut per al Real Club Nàutic de València gràcies a les embarcacions Bruixot, Ziving i Balu.

El X Merit de Tito Moure i Stephan Azoni pujaven a recollir el guardó com a tercer classificat i el Ziving, de Javier Arbona i Marcos Aliaga del RCN València, es feia amb la segona posició en aquesta edició. Tots dos rebien dos lingots d’un quart de quilo i mig quilo de plata respectivament.

Amb una versió jazz de “We Are the Champions”, i entre aplaudiments i ovacions, s’entregava el premi als guanyadors de les 200 milles a2 2019, l’embarcació Bruixot d’Alberto De Castro i Axel Rodger del Real Club Nàutic de València. José Román Zurutuza, president del CN Altea, els feia lliurament dels dos lingots d’un quilo de plata i d’una placa com a guanyadors també en temps real.

Es tanca així una edició més de les 200 milles a2 d’Altea, una regata referent en el món de la vela que ha posat a prova a més de 2000 regatistes sota les més dures condicions de l’hivern al Mediterrani des que començarà l’any 1987.

Leave a Reply