Suspeses les festes Patronals i de Moros i Cristians d’Altea

L’Ajuntament d’Altea ha decidit suspendre les pròximes festes Majors d’Altea amb motiu de l’actual crisi sanitària

A petició de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai i la Comissió del Crist, l’Ajuntament d’Altea ha anunciat la suspensió de les festes Patronals i de Moros i Cristians, ja que la crisi sanitària impossibilita la total celebració al 100% d’aquestes.

Setembre és la gran data esperada pels Alteans i Alteanes, i aquest serà un any diferent també en quant a les nostres festes, entre moltes altres coses. Des d’eixe ‘arbret’ de Sant Joan, que ens marca l’inici de l’estiu, amb el trasllat habitual dels arbres fins a la plaça de l’Església, fins al nostre espectacular castell de focs artificials de l’Olla a les fests de Sant Llorenç. Tot això sense oblidar-nos de Sant Pere, Sant Lluís, Sant Roc, Sant Antoni i totes i cadascuna de les festes que completen i  alegren l’època estival, plenes de tradició Alteana i una gran varietat d’actes replets d’aigua, música, i diversió que brinda la nostra localitat en les seues diferents partides rurals. 

Acabat l’estiu, tornen les classes, el treball, i les rutines en general, eixe dia desitjat i odiat per molts alhora, perquè Setembre és la data que els festers i festeres esperen durant tot l’any, el nostre fugaç mes. Després de tot el treball realitzat per les penyes, les juntes directives, els càrrecs, la Federació de Moros i Cristians, la Comissió del Crist i totes les agrupacions i particulars que fan possible la celebració de les nostres festes de Moros i Cristians. 

Enguany no serà així a causa de l’estat d’alarma en el qual ens trobem, i a les limitacions de reunió de persones que aquest comporta i que, previsiblement, encara portarà algunes  restriccions al mes de setembre. Els càrrecs festers es posposaràn al 2021 i serà llavors quan tornarem a omplir els nostres carrers de gent, de música, de pólvora, de somriures, d’alegria…un sentiment que tenim la gran sort de poder gaudir en aquest el nostre poble, però abans de res ha de privar la salut i seguretat de les ciutadanes i ciutadans. Tornarem amb més força!

Leave a Reply